Koření

Vyhráli jste konkurs na šéfkuchaře provozu? Gratulujeme. Vaše letité zkušenosti a znalosti z oboru jsou konečně zúročeny. Málokdo ale ví, že cesta vede pouze přes dokonalou chuť jakéhokoliv jídla a že za vše může vlastně dobře zvolené, správně a v přiměřeném množství použité koření.

Zaručeně chutnat bude jenom hostům, kteří dokáží jídlo vychutnávat, ne zhltat a přitom číst noviny. Aby k tomu mohlo dojít, musí ruka šéfkuchaře zase pro změnu ochutnávata polehoučku přisypávat, čeho si pokrm žádá. Čeho asi? No přece koření.

Aby všem chutnalo

V restauraci je největší pochvalou pochvala kuchyně. Takže ono okřídlené Bylo to vynikající, vyřiďte to kuchaři, je skutečně tím nejlepším oceněním. Slovo chvály, ale i naopak slovo kritiky, je reklamou nebo antireklamou. Takže mluvte, chvalte, povězte o tom ostatním. – Tam vám mají asi nějaké zvláštní, cizokrajné koření, no jestli nevěříte, běžte ochutnat…

Ohodnoťte příspěvek